2020 staat voor de deur, tijd om aan die jaarlijkse nieuwjaarsreceptie te denken. Met deze 5 tips organiseer je een meer dan geslaagde drink. Schol!

1. Breng een toast uit op je nieuwjaarsreceptie

Of je de nieuwjaarsborrel nu voor je medewerkers, klanten of leveranciers organiseert, een toast geeft altijd extra persoonlijkheid aan je feestje. Een opbouw kan zijn:

  1. Bedank de aanwezigen voor hun bijdrage aan het jaar
  2. Haal je favoriete anekdote of mooiste herinnering even aan
  3. Besluit met een kort overzicht van de plannen en wensen voor het nieuwe jaar

Houd het vooral bondig. Wil je op bepaalde punten dieper ingaan? Ga voor die persoonlijke toets nog eens langs bij je gasten en klink met hen op een mooie verderzetting van jullie samenwerking.

een ober heeft een plateau vast met daarop glazen bubbels en fruitsap

2. Zorg voor een lekkere hap 

Gasten onthouden altijd of het eten lekker was of niet. Speciaal willen doen en de bal misslaan op vlak van smaak is erger dan een simpel maar super smaakvol ‘Italiaans buffet’ te serveren. Hier kan je makkelijk punten mee scoren!

Niet meteen inspiratie? Leg ons je concept uit en we zorgen voor gepaste catering en meer. Stel je vraag.

lekkere aperitiefhap

3. Bepaal op voorhand het doel van je nieuwjaarsreceptie 

Is je receptie eigenlijk een netwerkmoment? Kies dan een interessante spreker waar je genodigden echt voor willen komen. Zo houd je de no show ook laag. Heeft je avond een informeel karakter, creëer dan instant sfeer met een swingend bandje of andere leuke animatie.

2 mannen uit een bandje spelen contrabas en gitaar tijdens een bedrijfsfeest

4. Vertaal je bedrijfscultuur naar je event  

Een evenement is ook een vorm van communicatie dus je bedrijfsverhaal doortrekken kan/mag zeker. Match je boodschap dus met de stijl van het moment. Is je bedrijf een voortrekker in duurzaamheid? Trek je liefde voor een lage ecologische voetafdruk dan door in de keuze van het menu en de decoratie. Staan jullie voor vooruitstrevende technologie, dan kan je dat laten zien in je animatie.

aangeklede ruimte met groentjes toog en bakken

5. Geef iets mee op je nieuwjaarsreceptie  

Zo blijf je net iets langer in het geheugen hangen van de aanwezigen. Met een plezant souvenir voelen medewerkers zich ook meteen gewaardeerd voor de geleverde diensten. Durf ook het gadget los te trekken van je bedrijfsactiviteit. Een paraplu lijkt niet origineel, maar is in ons Belgenlandje nog altijd handig. Met een goed gevonden quote krijg je de mensen aan het lachen én je merk loopt rond in het straatbeeld. Dat is drie keer winnen!

event market brochure op houten tafel

Goesting gekregen in dat feestje maar geen idee waar te beginnen? Leg ons je idee voor en wij kijken hoe we van jouw moment een monument kunnen maken.